2019 KISPEST KUPA Asztalitenisz Verseny – alsós kategória

A Kispest Kupa 2019. asztalitenisz versenysorozatunkat idén is öt napon keresztül bonyolítjuk le. Nagyszabású sporteseményünknek most is a Gábor Áron Általános Iskola ad otthont, a Dél-pesti Tankerület támogatásával. A XIX. ker. Önkormányzat GESZ, valamint a Kispesti Sportközpont hathatós segítségével tudjuk a már megszokott színvonalat tartani.

A rendezvény első versenynapján (november 18-án) az általános iskolák alsós tanulóik mérték össze tudásukat.

A résztvevő gyermekek száma 36 fő volt. Mindez megerősíti, hogy a gyerekek a sportolást, azon belül az asztaliteniszt nagyon szeretik, és szükség van hasonló rendezvényekre. Két iskola adta a legtöbb résztvevőt a rendező Gábor Iskola és az Erkel Iskola, ezennel itt is köszönjük a pedagógusok munkáját!

A verseny lebonyolítása csoporttáblán és kétvereséges 16-os táblán került megrendezésre, ezzel biztosítva, hogy minden megjelent gyermek legalább két mérkőzést játszani tudjon.

Az első három helyezett gyermek kategóriánként az érmeken felül, csokoládét is vihetett haza. A versenyen minden résztvevőnek üdítőt és csokoládét biztosítottunk.

Valamennyi mérkőzésen a gyerekek sportszerűen viselkedtek és nagyon jól érezték magukat, alig várták, hogy asztalhoz álljanak, és az ellenfelüket legyőzzék.

Az általános iskolások versenyében az 1-2. osztály kategóriában lány kategóriában első helyen végzett Lucy (Bolyai Iskola), második lett Erdős Ozoray Emma (Erkel Iskola), és bronzérmes helyen végzett Már Anna (Gábor Iskola).

A fiúknál ugyanebben a kategóriában első helyen végzett Berkó Domonkos (Erkel Iskola), ezüstérmes helyen zárt Bui The Vinh Viktor (Erkel iskola) és harmadik helyezett lett Szamir Andre (Gábor Iskola).

Az alábbi linkre kattintva megnézhetik a pontos mérkőzés eredményeket:

1-2. osztályos versenytábla lányok

1-2. osztályos versenytábla fiúk

A 3-4. osztályos tanuló versenyében, lány kategóriában első helyen végzett Bálint Natália (Gábor Iskola), második helyen Sárközi Amanda (Gábor Iskola), míg harmadik helyen Várbíró Jázmin (Gábor Iskola) végzett.

A fiúknál ugyanebben a korosztályban, aranyérmes lett Fodor Dominik (Újlak Iskola), ezüstérmesként Nguyen Dávid (Gábor Iskola), bronzérmesként Daher Mumin (Gábor Iskola) zárt.

Az alábbi linkekre kattintva elérhető az összes mérkőzés eredménye, illetve a teljes helyezési rangsor:

3-4. osztályos mérkőzés eredmények-lányok  3-4. osztályos verseny végeredmény-lányok

3-4. osztályos mérkőzés eredményk-fiúk  3-4. osztályos verseny végeredmény-fiúk

A következő négy versenynapon az általános iskolák felsős tanulói, a szakközépiskolák tanulói, az asztalitenisz utánpótlás gyermekei, az amatőr és versenyző felnőttek mérhetik össze tudásukat.

Horváth Tamás

Kispest SE technikai vezető

asztalitenisz szakosztályvezető-helyettes