Bronzérem az U22 Országos Bajnokságon!

Tegnap került megrendezésre az Országos Utánpótlás Bajnokság döntője U22 kategóriában. Tavaly ebben a kategóriában Egyesületünkhöz került az aranyérem, hiszen Fifi és Zita bravúros játékkal megnyerte. Idén is a döntőbe jutás volt a cél a lányoktól, illetve legalább egy párosunkat vártuk még a legjobb négy közé. 

A döntőbe a ranglista szerint a legjobb 12 páros kvalifikálta magát, így a Divényi/Réthelyi párosunk mellett a Gyűrűs/Réthelyi (SRSE/Kispest SE) a Veress/Tátrai (Kispest SE/SRSE) és a Horváth/Stollár (Kispest SE/Gödöllői RC) duóknak szoríthattunk.

A csoportmérkőzések után kiderült, hogy Fifiék már a nyolc között, a többiek pedig keresztjátékot játszanak a nyolc közé jutásért. Ezt a kört sikeresen abszolválta mindegyik párosunk.

A második keresztjátékban Zitáék Dóriékkal játszottak és nyertek is 2-0 arányban, míg Katáék ellenfele a végső győztes Vasvári testvérek voltak. A szettek elején szépen tartották magukat Niki és Kata, de utána pár pontos előnyt szereztek a tesók és azt megtartották a szett végéig. A nap egyik meglepetésének tűnhetett, bár a mutatott játék alapján sima győzelem volt Morzsinak és Borónak, a 4. helyen kiemelt Kun-Kovács duó elleni mérkőzés. Végig irányítva, tudatos és taktikus játékkal nyerték meg a mérkőzést és jutottak a legjobb négy közé.

Az elődöntőkben viszont mind a két párosunk alulmaradt, Morzsiék megpróbálták megtörni a Vasvári tesókat, de nem jöttek össze az extra megoldások, ami ezen a mérkőzésen kellett volna. Fifiék az első szettet végig irányítva magabiztosan nyerték. Majd a második szettben ellenfelünk mindegy-mindegy alapon kockáztatta a szerváit, és bejött nekik, egyszerűen nem találtuk az ellenszert a nyitásokra. A harmadik szettben végig fej-fej mellett haladtak a párosok, amikor 10-8-as ellenfél vezetésnél egy kétes out ütést is nekik ítéltek, ez már olyan törést adott a lányoknak, amit nem tudtak ledolgozni a rövid szettben. Így sajnos maradt a bronzmérkőzés.

Amelyen szoros csatában az „öregek” nyertek, így az Ő nyakukba került a bronzérem.

Mérkőzések: https://www.hunvolley.info/pr_adatbank/500/101/p_101.asp?p_evad_kod=2020&p_verseny_fo_kod=127

2020 Strandröplabda Országos Bajnokság U22 – 2020.08.13 Csepel

3. hely Divényi Zita / Réthelyi Zsófia (Kispest SE)

4. hely Réthelyi Orsolya / Gyűrűs Boróka (Kispest SE / SRSE)

5. hely Veress Kata / Tátrai Nikolett (Kispest SE / SRSE)

5. hely Horváth Dóra / Stollár Szonja (Kispest SE / Gödöllői RC)