Idén is elindult az ovis sportprogram

Idén is elindult az ovis sportprogram

A versenyző kisgyerekeket, szülőket, pedagógusokat, edzőket köszöntő Gajda Péter polgármester a mozgás, a sport és az egészségmegőrzés fontosságáról beszélt megnyitójában. Gajda Péter elmondta, Kispesten sokféle sportot próbálhatnak ki a gyerekek, az önkormányzat is több ingyenes lehetőséget biztosít a mozogni, sportolni akaró kispestiek számára – így született meg tavaly az ovis sportprogram ötlete.

Kerekes Balázs, program szervezője arról beszélt, hogy a tavalyi versenysorozat nagyon sikeres volt, mindenki nagyon várta már a folytatást. A program szempontjából az utánpótlás-neveléssel foglalkozó kispesti egyesületek közül a labdajátékokkal foglalkozók – futsal, kézilabda/szivacskézilabda, pingpong, röplabda/strandröplabda – kiemelt jelentőségűek, mert az ovis korosztály számára a rendszeres labdás foglalkozások a személyiség és a mozgáskoordináció fejlődésének, a tanulási képességek fejlesztésének fontos eszközei. Az ovis sportprogram révén az utánpótlás-nevelő szakosztályok megfigyelhetik és kiválaszthatják a tehetséges gyerekeket.


Az idei versenysorozatban a Bóbita, a Zöld ágacska, a Százszorszép, a Tarka-barka, az Árnyas, a Napraforgó és a Mézeskalács ovi 1-1 csapattal, míg a Gyöngykagyló 3 csapattal vesz részt. A csapatok legfeljebb 6+4 főből állhatnak. A felkészítő foglalkozások után gyerekek hét versenyszámban mérkőznek meg: labdapattogtatás és gurítás könnyített röplabdával, teniszlabda rendezése, „mocsárjárás” karikával, labdapattintás-célba dobás, célba dobás pingponglabdával, ugrás és dobás labdával, kincsvadászat-játék labdával. Egy-egy versenyszámban csapatonként egyszerre 6 gyermek szerepel, közülük háromnak mindig lánynak kell lennie.