Két ötödik hely a II. Mesterversenyen az Országos Bajnokságon, Csepelen!

A hétvégén lezajlott a II. Mesterverseny az Országos Strandröplabda Bajnokság 2020. évi versenyén. Szinte az össze párosunk érdekelt volt a felnőtt kategóriában. Pénteken a selejtezőben négy párosunk indult, a szerencsés sorsolásnak köszönhetően, mindegyik páros külön ágon volt, így nem egymás ellen kellett küzdeniük.

A Réthelyi/Gyűrűs duó egy hellyel maradt le a főtáblás pozíciótól, de két remek mérkőzésen kiharcolták a főtáblára jutást. A Chován/Szokol-Humay és a Horváth/Törköly párosunk egy szettre volt, hogy bekerüljenek a főtáblára, hiszen az első mérkőzésüket megnyertét, de a második találkozónk, 2-1-es vereséget szenvedtek. A Kende/Horuczi duó viszont már az első mérkőzésen szoros csatában maradt alul 2-1 arányban.

Másnap a főtáblás találkozókon, így már 5 párosért izgulhattunk a női mezőnyben. Az A és a B  csoportban az első körös vereséget követően a második körben győzedelmeskedett a Horváth/Schmidt és a Divényi/Réthelyi párosunk, így 3. helyen kerültek a keresztjátékba. A D csoportban az első mérkőzésen igazi drámai csatában nyert Veress/Tátrai duó, de  második meccsen kikaptak, így 2. helyen, a Réthelyi/Gyűrűs páros az első mérkőzésen sima, a második találkozón egy gigászi küzdelem után nagyon szoros meccsen kapott ki, így 4. helyen végzett a csoportban.

A keresztjátékban Fifi és Zita egy igazán remek meccsen, kiélezett csatában nyert, és jutott a 8 közé, az alsó ágon pedig a másik két párosunk csatázott egymás ellen, amiből most Niki és Kata jött ki jobban és jutottak szintén a 8 közé. A négy közé jutásért Fifiék a későbbi győztes páros ellen játszottak, remekül tartották magukat és nagy csatára késztették a trónkövetelő párost. Katáék is remek mérkőzést játszottak, a második szettben végig benne volt a játékban, hogy kiegyenlítsenek, de sajnos a szett vége ellenfelünknek sikerült jobban.

Strandröplabda Magyar Országos Bajnokság – II. Mesterverseny 2020.08.15-16.

5. hely Divényi / Réthelyi (Kispest SE)

5. hely Veress / Tátrai (Kispest SE / SRSE)

9. hely Horváth / Schmidt (Kispest SE)

13. hely Gyűrűs / Réthelyi (SRSE / Kispest SE)

13. hely Török / Orbán (Beach Sport / Kispest SE)

17. hely Horváth / Törköly (Kispest SE)

17. hely Chován / Szokol-Humay (Kispest SE)

21. hely Kende / Horuczi (Kispest SE)

21. hely Soós / Vercseg (Kispest SE)

Mérkőzések: https://www.hunvolley.info/pr_adatbank/500/101/p_101.asp?p_evad_kod=2020&p_verseny_fo_kod=115