Kispest Open Utánpótlás Strandröplabda Budapest Bajnokság 2018. – 4. FORDULÓ

Szombaton rendezték meg Kispesten a Start UP 5 csillagos országos bajnoki fordulót, amely remek összecsapásokat hozott. Végül a fiúknál Hajós Artúr és Stréli Bence, a lányoknál pedig Császár Norina és Juraszik Patrícia diadalmaskodott.

A lányoknál tíz, a fiúknál kilenc páros vágott neki a küzdelmeknek, s előbbieknél az első helyen kiemelt Harmat Borbála és Orbán Orsolya (Beach Sport SE), illetve a harmadik Császár Norina (UTE) és Juraszik Patrícia (Strandröplabdázásért SE) jutott el, esélyeshez méltóan, veretlenül a fináléig. Ott a februári hóröplabda ob-n ezüstérmes Harmat és Orbán nagyon simán nyerte az első játszmát, köszönhetően annak, hogy 5:7 után sorozatban kilenc pontot szereztek. A második felvonást viszont nagy csatában Jupáék nyerték, akik végül a döntő szettben is diadalmaskodni tudtak. A bronzérmes Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (Kispest SE) lett, akik Horváth Dórát és Tóth Laurát (SZESE) győzték le.

U22_Leany_vegeredmenyek

A fiúknál három favorit volt: a tavalyi junior bajnok Benkő Balázs és Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE), a múlt heti ifjúsági olimpia selejtezőn a kvótáról éppen csak lemaradó Hajós Artúr és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE), illetve a tavaly két felnőtt ob-fordulót is megnyerő, de idén nem együtt induló Bán Viktor és Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr). A kiemelésnek köszönhetően utóbbi kettő csapott össze a négy közé kerülésért, s a találkozót Hajósék két viszonylag szoros játszmában nyerték meg. A vigaszágon viszont Bánék bejutottak az elődöntőbe, s ott két sima játszmában győztek Benkőék ellen, akik így kénytelenek voltak megelégedni a bronzzal. Bánék a fináléban aztán kiharcolták a döntő játszmát is, azonban ott Hajósék voltak a jobbak.

U22_Fiu_vegeredmeny

A versennyel párhuzamosan 4 csillagos U18-as és U14-es versenyt is rendeztek, előbbin azonban az U22-es forduló miatt kissé foghíjas volt a mezőny. Ez azonban semmit nem von le Gubik Hanna és Bátori Blanka (Beach Sport SE) teljesítményéből, akik a döntőben Faragó Emmát és Gyűrűs Borókát (Strandröplabdázásért SE) győzték le, míg a harmadik helyen a Baranyi testvérek, Bella és Kármen (Beach Sport SE) végzett.

A fiúknál Suba Róbert és Sándor Bernát diadalmaskodott Kispál Balázs és Berecz Levente, valamint Éliás Balázs és Busz Barnabás (mindhárom Pénzügyőr) előtt. Az U14-es lányoknál a két héttel ezelőtti fordulóban is az élen végző Kristóf Dóra és Ligárt Anna (Penta Gödöllői RC) lett az aranyérmes Uhlmann Fannit és Varga Kingát (Beach Sport SE), valamint Báder Júliát és Botyánszki Fannit (BVSC) megelőzve.

Video a hétvégi versenyről

Jövő vasárnap, azaz június 24-én U20-as ob-fordulót és a mostanihoz hasonlóan U18-as és U14-es versenyt rendeznek Kispesten.

A versenyről készül képgaléria itt érhető el