Kispesttől – Michiganig

Egy kis rövid riport játékosunkkal Petréd Imolával, aki tavaly az NBII-es csapat tagja volt, illetve az U19-es gárda csapatkapitánya. Augusztus végén repült ki az Egyesült Államokba, hogy ott végezze el az iskolát, illetve fejlődjön a röplabdázásban.

 

Petréd Imola: Lehetőségem adódott hogy egy teljes évet kint töltsek az Egyesült Államokban. Michigan-ben (Bad Axe-ben élek), egy nagyon kedves, aranyos fogadó családnál, jobbat kívánni sem tudnék. Lassan két hónapja vagyok kint,és olyan érzés mintha mindig is itt éltem volna. Szerencsére nagyon hamar beilleszkedtem. A sulimat imádom és mindenki nagyon segítőkész.

 

A suliban mindig van valami program, tegnap elkezdődött a homecoming week, holnap alvós ruhában megyünk suliba, aztán pénteken a amerikai foci meccsen kiválasztják ki lesz a queen és a king utána meg bálunk lesz, nagyon sok vicces dolgot csinálunk. Tegnap amerikai focit játszottunk, (még egyben vagyok). Plusz itt kint végzős vagyok, vagyis még több programban veszek részt.

  

A röplabda csapat fenomenális.Az első héten volt egy válogató ahol eldöntötték ki lesz a JV( gyengébb) és ki lesz a Varsity ( erősebb ) csapatban. Én a Varsity csapatba kerültem. Három edzőnk van 12 főre. Minden nap három órás edzéseink vannak, van amikor suli előtt is edzünk. A lányok iszonyat kedvesek, nagyon jól érzem magam a csapatban. Eddig a bajnokságban hat meccsünk volt abból ötöt nyertünk és egyszer kikaptunk,de az egész csapat lát esélyt arra,hogy idén mi hozzuk el a kupát.

 

 

Minden Varsity meccs előtt himnuszt hallgatunk, és minden játékost bemutatnak. És általában minden hétvégén egész napos tornáink vannak. A hazai meccseket mind a két nagy lelátónk tele van,és mindenki bíztat minket. Fantasztikus érzés!!

Köszönjük a beszámolót Imola, hajrá csak így tovább!