Novo Mesto Beach Volley Cup – Szlovénia, Novo Mesto 2018.06.16

U16-os strandröplabda párosaink, meghívást kaptak egy nemzetközi strandröplabda versenyre a szlovéniai Novo Mestoba.

A helyi klub terve a kupával, hogy a különböző nemzetek strandröplabda klubjai, megismerjék egymást és barátságot kössenek. Érkeztek csapatok Olaszországból, Horvátországból és a helyi csapatok mellet más szlovén városból is.

Az egynapos verseny jó hangulatban telt, a végére izgalmas és küzdelmes csatákat hozott.

12 csapat indult a kupáért, amely vigaszágas főtáblás rendszerben zajlott. Magyarországot három csapat képviselte.

HUN1 – Újvári Petra, Balogh Borbála (ÓSSC)

HUN2 – Réthelyi Orsolya, Puskás Sára (Kispest SE)

HUN3 – Bábel Virág, Farkas Dorottya (ÓSSC)

Az első körben mind a három csapatunk győzelemmel kezdett, amely reményt adott egy szép végeredményre. A második körben a Kispest SE-s párosunk összecsapott a helyi legerősebb párossal, akiket a torna végső győzelmére tippeltek. A lányaink viszont rácáfoltak a magasságbeli különbségre is, és szép magabiztos játékkal 2-0 arányban nyertek. A másik két csapat viszont szoros játszmákban de kikapott aktuális ellenfelétől. Ők a vigaszágon folytathatták a küzdelmeket. Sajnos ott sem sikerült újabb győzelmet aratni, nem sikerült megismételni az első fordulós remek játékot így a második vereséggel kiestek a további küzdelmekből. A maroknyi kis magyar csapat így már egy emberként szurkolt tovább a versenyben lévő Sári-Morzsi duónak.

A következő körben (4-be jutásért) egy olasz párost búcsúztattak szinten magabiztos és meggyőző játékkal. Az elődöntőben újra összetalálkoztak a 2. körben búcsúztatott helyi párossal, akik a vigaszágon visszaverekedték magukat a legjobb 4 csapat közé. Az első meccsen ellenfeleink nehezményezték a Takács Gergely edző általi coachingolást, így Geri teljesen háttérbe vonult ezen a meccsen. A lányok próbálták végig tartani a taktikát és már látszódott rajtuk egy picit a fáradtság is, de a szívük vitte előre és kiharcolták a döntőbe jutást a 2-1-es győzelemmel. Az idő szűkössége miatt nem nagyon volt idő pihenni a döntő előtt, viszont a lányok annyira bennt maradtak a játékban, hogy szinte lelépték az ellenfelüket (1-0, 21-10). A második szettre feljavult ellenfelünk és már mi sem követtük végig  a taktikát így esélyt adtunk nekik a felzárkózásra. (1-1, 16-21). A döntő szettben elfáradtunk, ellenfelünknek pedig minden bejött és igy megnyerték a mérkőzést is. (1-2, 11-15)

  1. hely Réthelyi Orsolya – Puskás Sára (Kispest SE)

Összeségében, nagyon jó felkészülést jelentett a torna, a lányok egy kicsit megismerhették, hogy milyen nemzetközi mérkőzéseket játszani. A csapatvezetők pedig megbeszélték, hogy lesz folytatása ennek a tornának, terveink szerint augusztusban, Budapesten.

Köszönjük a két Klubnak (Kispest SE, ÓSSC) hogy lehetőséget adott hogy eljuthassunk erre a színvonalas versenyre.