Pontszerző versenyek a játéklehetőségért!

Az országos strandröplabda bajnokság megváltozott szabályzata miatt, már ami a pontszámítást illeti, sok páros sajnos nem jutott be az eddig megrendezett fordulókon a selejtezőbe sem, hiszen idén a ranglista pontok lenullázódtak. És lett volna ez az elkövetkezendő fordulókon is, amennyiben más pontszerző versenyeken nem tudtak volna indulni a versenyzők. A Kispest SE, A Strandsport SE, az ÓSSC és a Pénzügyőr SE strandröplabda egyesületek közös összefogásával „A” és „B” kategóriás pontszerző versenysorozat kerül/került megrendezésre, segítve ezzel a játékosokat.

KISPEST OPEN SUMMER CUP I. powered by Kispest XIX. Önkormányzat

Ennek első fordulója 2019 június 22-én került megrendezésre két helyszínen. A több mint 27 éve, a Kispest SE által biztosított pályákon, és a Kőér utcai Pénzügyőr sporttelepen zajlottak egészen késő délutánig a mérkőzések.

A kispesti uszoda napozókertjében az U14-es utánpótlás korosztály, és a felnőtt női játékosok mérkőzéseit láthatta a szép számmal megjelent közönség, és szurkolótábor. Egész nap verőfényes napsütés volt, és kiváló hőmérséklet, ahogyan a strandröplabdához illik. A nőknél felnőtt „A” kategóriában nagy örömünkre 20 páros nevezett, míg az U14 kategóriában 8  (4 fiú és 4 lány). Már ez is azt mutatta, hogy népszerű lesz a versenysorozat. Az első női főtáblás mérkőzések 9:30-kor kezdődtek, míg az utánpótlás korosztályé 11 órakor. Hatalmas csaták folytak a kispesti önkormányzat által felajánlott ajándékokért, és az érmekért.

A Pénzügyőr Sporttelepen a férfi „B” kategóriás mérkőzések zajlottak 9 órától, melyre 18 férfi páros nevezett. Rendkívül családias volt a hangulat, hiszen napernyőkkel körbe rakott pályákon játszhattak a férfiak, és két mérkőzés között szinte piknikezni lehetett a napozó ágyakon, a szép zöld gyepen. Csoportmérkőzéseket játszottak, majd keresztjátékkal és továbbjutással döntötték el ki vigye haza aznap a legfényesebb érmet.

Eredmények:

U14 Fiú                                                        

I. Zrupkó-Várady – Zeitler

II. Weczera – Mihálovits

III. Mihálovits – Reiner

 

U14 Lány

I.Varga- Szabó

II. Lengyel-Polonkay – Vadócz

III. Takács – Siklósi

IV. Varga – Juhász

 

Női „A”

I.Szombathelyi-Lutter

II. Dénesi – Győri

III. Gubicza – Szabó

IV. Vasvári – Hajós

 

Férfi „B”

I.Kecskeméti – Kovács

II Mészáros – Budai

III. Kocsondi – Tordai