Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság – helyosztó

Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság – helyosztó

C-9 csoport – 2. kör

2018.04.24 – Budapest, Hungária Iskola, XIX. ker. Hungária u. 36.

 

  1. kör eredményei

KISPEST SE – SZOLNOKI Sportcentrum Sportiskola 0 – 3

KISPEST SE – Debrecen-Eötvös 0 – 3

Debrecen-Eötvös – Szolnoki Sportcentrum Sportiskola 0 – 3

A Veszprém RK csapata nem jelent meg

  1. kör beszámoló

10:00 Kispest SE – Szolnoki Sportcentrum Sportiskola 2-3 (23, -20, 13, -21, -13)

Egy közel kétórás mérkőzésen, végig hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az első szettben végig fej-fej mellett haladt a két csapat, de 20 felett a vendég szolnokiak jobban összpontosítottak és így megnyerték az első játszmát. 0-1 A 2. szettben megrázta magát a hazai csapat, és végig irányítva megnyerték a szettet. 1-1 A 3. játszmában hazai oldalon totális szétesés és rengeteg technikai hiba jellemezte a hazai lányok játékát. A lelkesedés és akarás nélküli játékot, könyörtelenül kihasználták a vendégek. 1-2 A 4. szettre egy teljesen kicserélődött kispesti csapat ment fel a pályára, úgy látszott meghallgatták a lányok Takács Gergely edző dorgáló szavait és innentől a lányok nem ismertek elveszett labdát, hajtottak és küzdöttek, így kiharcolták a döntő szettet. 2-2 A döntő játszma elején is kitartott a lendület, 4-1, 6-4, 8-7-nél volt térfélcsere, majd 12-9nél leblokkoltak a lányok, a két időkérés és a cserék sem tudták megzavarni az ellenfelet, igy megfordították a mérkőzés állását és 15-13-ra megnyerték a döntő játszmát és így a mérkőzést is. 2-3

11:30 Veszprém RK – Debrecen-Eötvös 0-3 (11, 7, 14)

Nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a debreceni lányok kiszerválták a veszprémieket.

13:00 Szolnoki Sportcentrum Sportiskola – Veszprém RK 3-0 (3, 5, 12)

Folytatódott a veszprémi csapat vesszőfutása, érdemes megemlíteni az egyik szolnoki lány 22! egymás után szerváját.

14.30 Kispest SE – Debrecen-Eötvös 3-1 (21, -16, 21, 25)

A lányok mindenképpen szerettek volna visszavágni az 1. körben elszenvedett vereségért és feledtetni az 5 szettes délelőtti elveszítette mérkőzés miatti csalódásukat. Ennek megfelelő elszántsággal vetették bele magukat a mérkőzésbe, így ez meg is hozta az első részsikert. 1-0 Ellenfelünk is egyel magasabb sebeségre kapcsolt és saját hibánkkal segítettünk nekik a részsikerhez, bár ebben a részben a cserejátékosoknak is lehetőséget adott Takács Gergely edző. 1-1 A következő játszmában visszatértünk saját játékunkhoz, rendeződött alapjátékunk, pár jó szervával fűszerezve, így megérdemelten szereztük vissza szettelőnyönket. 2-1 Majd a 4. játszmában egy igazi nőies adok-kapok zajlott a pályán, amely tetszett a kilátogató nézőseregnek, akik a kispesti pontokat hangos tapssal és kiabálással jutalmazták. A részhajrára 1 pontos hazai előnnyel érkeztek a csapatok, 21-20, 22-21, 23-22, de a végén egy szép támadással sikerült megszerezni a két pontos különbséget és így megnyerni a mérkőzést. 3-1

16:00 Debrecen-Eötvös – Szolnoki Sportcentrum Sportiskola 0-3 (14, 14, 18)

Előzetesen nagy csatára volt kilátás, de a debreceni lányok teljesen elfáradtak és nem tudtak ellenállást tanusítani a szolnoki csapattal szemben. Végig magabiztosan vezetve, megérdemelten nyert a Szolnoki Sportcentrum csapata.

 

17:30 Veszprém RK – Kispest SE 0-3 (11, 13, 14)

Takács Gergely több helyen változtatott csapata összetételén, és így akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, ők is tudtak bizonyítani. Éltek is a lehetőséggel, bár ellenfelünk nem nagyon tudott támadásokat vezetni, így kevesebb játék volt a pályán, de összességében ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk.

TG: Összességében elégedett vagyok, de van bennem hiányérzet, ha az egész éves Országos Serdülő Bajnokságon való részvételünket veszem figyelembe. ezen a fordulón sem tudtam teljes kerettel kiállni, betegség, sérülés és iskolai okok miatt volt hiányzóm. Visszajelzések alapján is látszik a lányokon a fejlődés, de még nagyon messze a vége. Technikailag és fejben is kell még erősödnünk. Készülünk tovább a Budapesti Utánpótlás Bajnokság rájátszására ahol sikerült a felsőházba jutást kiharcolni, így az 1-4. helyért fogunk játszani.