Támop-6.1.2

USZT_logo_cmyk MM_logo_magyar_cmyk EU_zaszlo

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok megvalósítása a munkaerőpiacon hátrányos helyzetűek részére Debrecenben

 

Projekt azonosító: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0676
Kedvezményezett: Kispest Sportegyesület
Kivitelezés ideje: 2013.01.01-2013.08.31.
Támogatás összege: 9 962 695 Ft
NFU_logo_magyar

 

A projekt célja az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzése, az egészségfejlesztés színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztése, az életminőség javítása. A projekt megvalósulási helye Debrecen. Az Egyesületünk koordinálásával megvalósuló projekt egyéb célcsoport specifikus programként a Debrecenben élő munkaerő-piaci szempontból többszörösen hátrányos helyzetűeknek kínál programokat.

Egyesületünk a nyolc hónapos projekt keretében az alábbi tevékenységeket biztosítja: Az egészséges táplálkozás, illetve energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok megvalósítása, melyek eredményesen befolyásolják többek között a megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só- és energia bevitel csökkentését. Tervezett programok: egészségnap; előadások a fenti témakörben, fórum munkacsoport megbeszélés.

A rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős programok megvalósítása, melyek hangsúlyt helyeznek az energia egyensúlyra: háromfordulós asztalitenisz bajnokság megvalósítása; tábor, életmódtábor megvalósítása, versenyek megvalósítása: futsal, petanque, parkröplabda, asztalitenisz.

A projekt keretében emellett elkészül egyesületünk egészségterve, mely hosszú távú cselekvési programot fogalmaz meg az egyesület jövőjére vonatkozóan.

A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt aktuális programjával kapcsolatban további információ kérhető a ksekerekes@gmail.com e-mail címen Kerekes Balázs projektmenedzsertől.