Továbbjutás a Magyar Kupában!

A legjobb 16 csapat közé jutottunk, miután pénteken hazai pályán legyőztük az NB I-es PTE-PEAC gárdáját.

Remekül indult a találkozó, hiszen az első szettben szinte állva hagytuk a vendégeket, összesen 10 pontot értek el. A második játékrészre bemelegedtek a pécsiek is, és egy sokkal szorosabbá vált a játék képe. Izgalmakban nem volt hiány, hiszen 23-20-as hazai vezetésről, megfordították az állás a vendégek, 23-24, de akkor a kispesti lányok hatalmasat küzdve visszavették az előnyt és megnyerték a szettet 26-24. A harmadik szett is végig fej-fej melletti küzdelmet hozott, de a végén jobban sikerült összpontosítanunk és megnyertük a találkozót. 25-21

2020.09.25 – 17:30 Magyar Kupa 2021 – selejtező
Kispest SE – PTE-PEAC 3-0 (25-10, 26-24, 25-21)
vezette: Dobos V., Takács Á.
Kispest SE: Horváth D., Veress, Törköly, Lisztes, Wirth, Pádár csere: Sipos, Lados (liberók) Papp-Lukács, Petréd, Ladányi, Szentágotay, Ádám, Vígh
edző: Takács Gergely
PTE-PEAC: Újhelyi, Marton, Pokó, Németh, Magyar, Duduka, csere: Székely (liberó) Merkler, Sántosi-Tóth, Petőfi
edző: Horváth Alexandra, másodedző: Portik Ádám

KISPEST SE – Takács Gergely (vezetőedző)
Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok a lányoknak, remekül játszottak. Ahogy a végén mondtam is a csapatnak, mindenki hozzátett egy picit, ha kellett egy jó szervát, egy jó fogadást és így tudtunk igazi csapatként nyerni. Izgatottan várjuk a következő fordulóban a Vasas csapatát.
PTE-PEAC – Horváth Alexandra (vezetőedző)
Az első tétmérkőzésünk volt március óta, s ez a lányokon nagyon látszódott. Görcsösen, nagyon sok hibával kezdtük a mérkőzést. A második és harmadik szettben már láttam olyan megmozdulásokat, amiket edzésen gyakorlunk, de ez sajnos kevés volt ma. Levonjuk a következtetéseket, kijavítjuk a hibáinkat, s megyünk tovább a bajnokságban. Gratulálok az ellenfél csapatának és sok sikert a további szerepléshez.

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://www.hunvolley.info/pr_adatbank/010/009/p_009.asp…

A következő fordulóban a Magyar Kupa címvédő  Vasas SC látogat hozzánk. A mérkőzés várhatóan október közepén kerül megrendezésre.


Hajrá Kispest!