Fantasztikus játékkal megkoronáztuk a szezont!

Az utolsó fordulóra maradt a döntés, hogy ki nyeri meg az NBII Keleti csoportját. A Kispest SE csapata 12 ponttal, míg a Szegedi RSE 9 ponttal várta az utolsó összecsapást, a számolgatások után egyszerű maradt a matek, ha a kispesti lányok egy szettet is nyernek, mi vagyunk a bajnokok!
Ennek megfelelően óriási elszántsággal kezdett mind a két csapat, fej-fej mellett haladtak az első szett közepéig, amikor is a piros-fekete hazai csapatnak 6 pontos előnyt sikerült kiharcolnia. A vendégek nem adták fel, és egy remek sorozattal utolérték a vendéglátókat, sőt a vezetést is átvették. De ekkor újra magára találtak a kispesti lányok és megnyerték az első szettet és ezzel a bajnokságot is.
A szegedi csapat előtt még ott volt a lehetőség a második helyre, amelyet megszerezhetnek, ha győznek a mérkőzésen. A második szettben ebben a tudatban kezdtek a vendégek és egy gyors 4-0 roham után, Takács Gergely edzőnek ki kellett kérni az idejét. A kispesti lányok visszatérve a pályára, megmutatták azt az erőt és tartást ami ebben a csapatban van, – ami többször átlendített minket a holtponton és sírból hoztunk vissza mérkőzéseket-, most is pillanatok alatt egalizálták a ponthátrányt. A játékunk egyre stabilabbá vált és végig irányítva nyertük meg a második szettet.
A harmadik szett elejétől kezdve folyamatosan nőtt a két csapat közt a különbség, a csereként beálló játékosok is nagyszerűen szálltak be a játékba. Egy vendég szerva rontással szereztük meg a 25.-ik pontot, amelyel lezártuk a rájátszás utolsó mérkőzését.
NBII Kelet Felsőház – rájátszás
2021.04.18 – 17:30
Budapest, Kistext Aréna
vezette: Mocsnik Lajos, Dunszt Ferenc
Kispest SE – Szegedi RSE 3-0 (25-22, 25-21, 25-13)
Kispest SE : Törköly, Veress, Benedek, Lisztes, Horváth D., Wirth csere: Sipos, Ladányi (liberók) Kőszegi, Vígh, Papp-Lukács, Lados, Szabó K., Verebélyi
vezetőedző: Takács Gergely
Szegedi RSE: Dr. Fürdök N., Nagy M., Hűse, Kovács-Fiskus, Fürdök L., Szatmári, csere: Ádám, Gulyás (liberók), Nyers, Bálint, Dr. Szalenko-Tőkés, Farkas
vezetőedző: Tátrai Sándor másodedző: Csányiné Molcsányi Petra
Nyilatkozatok
Takács Gergely (Kispest SE): Fantasztikusat játszottak a lányok, hatalmas gratuláció a mai napi győzelemért és az egész szezonban nyújtott teljesítményért. Igazi csapatmunka volt az hogy eljutottunk ide, ahogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk, ahogy edzettünk és küzdöttek egymásért lányok!
Tátrai Sándor (Szegedi RSE): Az első és a második szettet is úgy kezdtük, ahogy kell, de talán túlságosan is akartuk a győzelmet. Vélhetően a görcsös akarás miatt nem állt össze a játékunk egyik eleme sem úgy, ahogy szerettük volna. Hajtottak a lányok, remek hangulatban, végig lelkesen játszottak, ami egy ilyen meccsen mindenképp pozitívum. Gratulálunk a Kispestnek, megérdemelten nyerte a meccset és a bajnokságot! Szeretnék gratulálni a tanítványaimnak is, hiszen egy nehéz szezonban végig kitartóan dolgoztak. Minden problémához alkalmazkodtak a lányok, tiszteletre méltó mentalitással kezelték a nehéz helyzeteket, büszke vagyok rájuk!
Az NBII Keleti csoport végeredménye:
1. hely Kispest SE 6 mérkőzés 5 győzelem 1 vereség 15 pont
2. hely BVSC-Zugló 6 mérkőzés 4 győzelem 2 vereség 11 pont
3. hely Szegedi RSE 6 mérkőzés 3 győzelem 3 vereség
4. hely Röpke SE 6 mérkőzés 0 győzelem 6 vereség 1 pont
fotó: Alíz Kocsis