Győzelem Debrecenben!

A 2022 év első találkozóját szombaton játszotta felnőtt női NBI-es csapatunk. Az idei szezonban az első fordulóban találkozott a két csapat, akkor hazai pályán 3-2 arányban sikerült nyernünk a DSZC-Eötvös gárdája ellen.

Fej-fej mellett haladt a két csapat az első szettben, amikor 18-17-es hazai vezetés után egy jó támadás, egy ász szerva és egy jó blokk már 18-20-as Kispest vezetést mutatott az erdményjelző. A hazai időkérés sem tudta kizökkenteni csapatunkat hiszen egy újabb remek támadás és egy ász már 18-22-es vezetést jelentett számunkra és hamarosan a szettgyőzelmet is. (0-1)

A következő játékrészben pillanatok alatt 0-5-ra elléptünk, de rákapcsoltak a debreceniek is. 7-8-es állásnál egy pontra feljöttek a vendéglátók, de innen a mi perceink és pontjaink következtek. Remek szervák és jó mezőnymunka jellemezte ekkor csapatunk játékát, a frissen beszálló cseréjátékosok is hozzá tudtak tenni a pontszerzéshez. 8-18-nál már 10 pontos előnyünk volt, amit a végére még tudtunk növelni. (0-2)

A harmadik szakaszban a hazaiak szerezték az első pontot, de 3-3-nál gyenlítettünk, majd 4-10-re és 6-16-re is vezettünk. Ez után egy picit visszaesett a koncetráció, amit a debreceniek ki si tudtak használni és megkezdték a felzárkózást. 16-19-ig tudtak feljönni, amikor újra megléptünk és 16-22-re növeltük az előnyünket. Újabb rohamot indítottak az Eötvösös lányok és 22-23-re feljöttek. Játszmalabdához jutottunk 22-24, de a következő két támadásunkba hiba csúszott és máris 24-24 állt az eredményjelzőn. Egy hazai blokk pedig szettlabdához juttatta a vendéglátókat 26-25. De a kispesti lányok újra megmutatták hogy amikor nagyon kell, akkor tudnak igazán szívvel lélekkel igazán küzdeni és 28-29-nál már meccslabdánk, amit egy hazai rontással meg is nyertünk. (0-3)

DSZC-Eötvös DSE – Kispest SE 0:3 (20-25, 9-25, 28-30)

Debrecen, 18 néző

Vezette: Nagy Zsombor, Adler László

DSZC Eötvös: Young 7, Takács D. 1, Fehérvári 6, Fehér 4, Tóth K. 7, Béni 1. Csere: Papp (liberó), Araújo 9, Berza 1. Vezetőedző: Szombathy András.

KISPEST SE: Németh J. 5, Horváth D. 6, Benedek R. 8, Dani 14, Lisztes 12, Szabó K. 5. Csere: Karkusz (liberó), Rák 1, Kőszegi, Vígh 1, Nagy O. Vezetőedző: Takács Gergely.

Edzői értékelés

Szombathy András: – Keretbe foglaltuk a mérkőzést, az elején és a végén játszottunk jól. Sajnálom, hogy nem sikerült szettet nyerni. Megyünk tovább, reméljük egy kis pluszt még hozzá tudunk tenni a játékunkhoz.

Takács Gergely: – Gratulálok a lányoknak a győzelemhez. Igazán nehéz mérkőzés volt, de sikerült győztes mérkőzéssel indítani a második kört. Az első szettben hátrányból tudtunk fordítani, ami után magabiztosabban tudtunk játszani. A harmadik játékrészben hatalmas előnyre tettünk szert, de mégis tudott egyenlíteni a hazai csapat, de a találkozó utolsó pontjainál szível-lélekkel küzdöttünk és ez meghozta a győzelmet.

A mérkőzés statsztikája https://bit.ly/3I9hBz5

Hamarosan egy összefoglaló videót fogunk közzétenni a mérkzőésről a nemrég indult Youtube csatornánkon. https://bit.ly/33JumkL