Drámai győzelem!

Egyesületünk 30 éves története során, felnőtt női röplabda csapatunk először szerepel az első osztályban. 
Tegnap hazai pályán fogadtuk a debreceni DSZC-Eötvös alakulatát, amelyen egy több mint 2 órás drámai mérkőzésen 3-2 arányban győzedelmeskedtünk. Így csapatunk már az első mérkőzésén megszerezte az első NBI-es győzelmét!
Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első szettben, igazán jelentős különbségre egy gárda sem tudott szert tenni. Hol a vendégek, hol a csapatunk vezetett pár ponttal. 20-20-nál nem tudtunk pár támadást befejezni, amit a debreceniek kihasználtak, így ők nyerték az első etapot. (0-1)
A második játékrészben sem változott a játék képe, jelentős különbségre egy csapat sem tudott ellépni a másiktól. A végjátékhoz érve megint elbizonytalanodtunk, ami megint a vendégek sikerét eredményezte. (0-2)
A harmadik szettet jól kezdtük, de a szett közepére már 4-5 pontos előnyben voltak a debreceniek. Elkezdtük a felzárkózást, végre bátraban játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a hajrához érve már mi vezettünk, amit nem is engedtünk ki a végéig. (1-2)
Remekül kezdtük a negyedik szettet, tetemes előnyt sikerült kiharcolnunk, amikor pár pontos rövidzárlat következett, így visszaengedtük ellenfelünket a játékba. De újból a mi perceink következtek, így lezártuk a negyedik játékrészt. (2-2)
Az utolsó szettet végig irányítottuk, pedig a 4 ponttól, liberó nélkül játszottunk, de mindenki hatalmasat küzdött és megnyertük a találkozót. (3-2)
NB I Liga –  2021.10.16 18:00 Szent Gellért Sportcsarnok
vezette: Tillmann Gyula, Takács Ádám
Kispest SE – DSZC-Eötvös DSE 3-2 (22-25, 20-25, 25-23, 25-23, 15-9)
Kispest SE: Törköly 2, Riczkó 8, Szabó 6, Dani 13, Horváth 4, Benedek 18. Csere: Karkusz (liberó) 1, Kőszegi 5, Vígh 2, Lisztes 9, Németh. Vezetőedző: Takács Gergely.
DSZC-Eötvös DSE: Fehér 10, Takács 6, Ribeiro 33, Kerek 3, Tóth 7, Máté 11. Csere: Fehérvári (liberó), Juhász 1, Béni 2, Berza 2. Vezetőedző: Szombathy András
Edzői értékelés
Takács Gergely: – Hatalmas gratuláció a lányoknak! 0:2-ről sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, és végre megmutatta magát az a csapategység, ami tavaly is jellemző volt ránk. Az első két szettben is megvolt a lehetőségünk, de 20 pont körül megakadtunk. Ahogy el kezdtünk bátrabban játszani, meg is lett az eredménye.
Szombathy András: – Jól kezdtük a mérkőzést, de a harmadik szettben 15:11-es előnyünk után nem sikerült lezárnunk a találkozót. Ezután egyre fáradtabbá váltak a játékosaink, egyre többet hibáztunk, végül meg kellett elégednünk az egy ponttal. Annak örülők, hogy Berza Fanni, Juhász Flóra és Kerek Zsuzsanna személyében három tehetséges fiatal játékos debütált az első osztályban.
Köszönjük a kilátogató szurkolóinknak a bíztatást, várunk mindenkit a következő mérkőzésünkre is.
Fotó: Budapest Pictures
A mérkőzés vissznézhető a www.hunvolley.tv oldalon.